StrømkalkulatorBeste refinansiering 2020Forbrukslån kalkulator 2020ForsikringsselskaperKredittkort test 2020

Eerste kamer zeer kritisch op Covid-19 spoedwet

Eerste kamer zeer kritisch op Covid-19 spoedwet

De eerste kamer heeft in 29 pagina’s een zeer kritische vragenlijst naar de 2e kamer gestuurd ter verduidelijking van de spoedwet. Hoewel dit document in zijn geheel zeer interessant is om te lezen kan ik me voorstellen dat je niet direct het gehele document wilt lezen. Ik heb daarom de moeite genomen om de vragen die ik persoonlijk zeer interessant vond te bundelen in een kort overzicht. OPROEP: De eerste kamer heeft veel e-mails van burgers ontvangen EN gelezen. Stuur ze daarom ook een bedankmail voor hun vragen en roep ze dringend / doch vriendelijk op, om zeer kritisch te zijn naar de antwoorden. Als een antwoord van de 2e kamer niet goed is, gewoon tegenstemmen! Wil je toch alles lezen, dan kun je hier het document vinden:

De Groen Links fractie van de eerste kamer, vind dat er niet echt meer sprake is van een spoedwet, als de behandeling al 3 maanden heeft geduurd en vraagt zich af wat de tweede kamer nu wel heeft uitgevoerd om een tweede golf te voorkomen. Ze insinueren zelfs, dat ze het precies zo gepland hebben, zodat de 2e golf nu juist gebruikt wordt om deze wet er doorheen te krijgen.

De CDA fractie van de eerste kamer maakt zich zorgen over de burgers die niet meer geloven in de maatregelen of de pandemie en dat dit daardoor niet meer te handhaven valt. Zij vinden zelfs dat er te weinig handhaving is om iedereen onder controle te houden en suggereert hier dat er nog meer handhaving bij moet komen vanuit de private sector.
De Christen Unie fractie van de eerste kamer, wil weten welke IFR er nu gebruikt wordt door de tweede kamer, en verwijst naar de juiste wetenschappelijke onderzoeken die de IFR op 0,23 stelt. Zij vragen zich af, waarom de tweede kamer de wetenschappelijke bewijzen gewoon naast zich neerlegt en doet alsof we hier te maken hebben met een extreem dodelijke ziekte.
De fractieleden van de Christen Unie in de eerste kamer maken zich zorgen over alle des-informatie op social media en wil graag dat de tweede kamer met een oplossing komt. Zij vinden dat het gebruiken van daadwerkelijk bewezen wetenschappelijke feiten (zelfs als deze controversieel zijn) een goed idee is om ook gebruikt te worden door de tweede kamer.
De SGP fractie van de eerste kamer heeft grote vraagtekens bij de 1,5 afstand als enige oplossing en suggereert dat de tweede kamer ook moet kijken naar ventilatie, thuis blijven en betere hygiëne. Zij vinden het dan ook vreemd, dat dit de enige maatregel is die nu verankerd wordt in de spoedwet en dat deze maatregel ook nog de grootste economische impact heeft.
De SGP fractie van de eerste kamer vraagt zich af welke onderbouwing er eigenlijk achter de mondkapjesplicht zit aangezien er geen enkele wetenschappelijke onderbouwing achter zit.
De CDA fractie van de eerste kamer vraagt zich af welke wettelijke basis er nu is in de spoedwet voor de mondkapjesplicht. Zij kunnen hem in ieder geval niet vinden 🤣🤣🤣
De Groen Links fractie van de eerste kamer vraagt zich af waarom er nu geen vanget-constructie meer in de spoedwet zit die ook geld voor alle Nederlandse germeentes. Ze begrijpt ook niet goed waarom er voor de BES eilanden (Bonaire, Saba en Sint Eustatius) een speciale uitzondering is gemaakt.
De Groen Links fractie van de eerste kamer begrijpt niet goed waarom er binnen een groepslimiet van 30 mensen is, terwijl er buiten een groepslimiet van 4 mensen geld. Ze suggeren hier dat de grootte van de groep in overeenstemming dient te zijn met het besmettingsgevaar:
De Groen Links fractie van de eerste kamer mist toch wel echt de vangnet constructie. Ze zien nog een mogelijkheid voor een andere route, namelijk via een aanwijzing aan de voorzitters van de veiligheidsregio. Zij suggereren dat hiermee niet duidelijk is, of een Avondklok nu wel of niet ingevoerd kan worden.
De Groen Links fractie van de eerste kamer is geschrokken door Arjan Lubach’s “fabeltjesfuik” en alle reacties die zij via e-mail hebben gekregen. Het liefst ziet zij dat de overheid censuur en propaganda gaat inzetten om dit tegen te gaan. Daarbij hoopt zij wel dat de overheid tenminste een wetenschappelijke onderbouwing gaat gebruiken hiervoor.
De fractie van D66 uit de eerste kamer begrijpt niet goed waarom er in Europa allemaal verschillenden (en soms ook tegenstrijdige) maatregelen worden gebruikt. Zij zien het liefste dat de tweede kamer, de controle maar helemaal uit handen geeft en volledig overlaat aan de EU.

Geef een reactie

العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañol
X